EKRANNews

U nedjeljnom 40. izdanju Sporky Disco otkrit će svoje pravo lice: Družini Steps, Six i Snooze priključila se Stella!

0
FOTO: RatCat

U nedjelju navečer bit će emitirano 40. izdanje clubbing magazina Sporky Disco, video showa koji na svojim društvenim mrežama i na stranicama partnera objavljuje šibenska organizacija RatCat.

Pokrenut je da bude neobavezni promotivni kanal te udruge, DJ kolektiva i šibenske scene u doba lockdowna kada su veze između izvođača i publike bile najtanje.

‘Htjeli smo nadograditi postojeće digitalne kanale i malo se zabaviti, bez posebnog plana da Sporky Disco bude išta više od toga, ali kritike su bile super, ljudi su ga sve više gledali i zalaufali smo ga. Budžeta nema, kadar je mršav, osmišljavanje sadržaja, snimanje i montaža oduzimaju masu vremena, ali super se zabavljamo’, kažu autori iz RatCata koji Š.D. emitiraju svake nedjelje u 21,00 bez prekida od prve epizode.

Uz 40 redovnih emitiranja, objavljeno je i nekoliko tjednih ‘speciala’, uglavnom intervjua s glazbenicima kao što je Petar Dundov i Dj Jock.

‘Zamišljamo ga kao informativno-edukativan program koji zahvaća i prati široki spektar tema iz oblasti pop kulture, što god to značilo u stoljeću pokopanih definicija i odumiranja starih poimanja. Ime je dobio po ‘šporkom’, dirty discu koji u njemu vrtimo kao glazbenu podlogu, a prepoznatljivi video kolaž, cut, multimedija i grafike produkt su minimalnog znanja o video produkciji. Htjeli smo ga napraviti, uzeli softver i napravili onako kako smo jedino znali. I zato je baš super’, kažu producenti.

Šibenski Tunel centar je kreativnih ideja

 

Veliko pojačanje u redakciji odnedavno je Sergej Lugović, dugogodišnji DJ, promotor i jedan od pionira hrvatske elektronike koji u svojoj rubrici Clubbing Snooze priča o različitim aspektima clubbinga i scene. Temama pristupa analitički i dubinski, obrađuje ih ‘profesorski’, ali jednostavnim jezikom i zabavno pa je rado gledan.
Kao pravi showman nametnuo se s početkom emitiranja jesenske sheme Stjepan Kolobarić – Steps iz labela PDV Records koji svakog tjedna promovira glazbena izdanja iz svog dućana na katu zagrebačkog kluba Pločnik. S njim je iza kamere Danijel Sikora – Six, a PDV show koji rade postao je stalna rubrika magazina Sporky Disco.

Sergej Snooze

A to još ni približno nije sve jer šećer, naravno, dolazi na kraju.

Sa četrdesetim emitiranjem Sporky Disco napokon će dobiti živo lice i to žensko lice (s ostatkom trupa) koje u inat sveprisutnoj i nametnutoj nam (lažnoj) političkoj korektnosti valja najaviti s naglaskom na to – žena, zgodna, pametna, pojava…(čitaj: televizična, videoizična, šporkodiskontna)

Stella Jakelić

Riječ je o Stelli Jakelić, pedagoginji i zaljubljenici u glazbu koja godinama djeluje u eteru radio Šibenika, a povremeno nastupa i kao DJ, odnosno selektorica glazbe.

Sporky Disco uređuje i vodi već od ove nedjelje.