MuzikaNews

Curses o EBM-u, new beatu i mračnim ‘šporkim’ utjecajima uz koje je formirao svoj prepoznatljivi zvuk

0
FOTO: Ilustracija / Curses / facebook / Santiago Núñez Bonifacino

Američki medij KCWR u svojoj je novoj rubrici ‘Get Into This’ dao veliki prostor DJ-u i producentu Cursesu (Luca Venezia) kako bi čitateljima predstavio razvoj new beata, EBM-a i sličnog klupskog zvuka kroz koji se razvijao i uz čiji je utjecaj izgradio svoj prepoznatljivo mračni i romantični punk-new-wave sound.

Curses je zadnjih par godina sa svojim mračnim ‘šporkim’ discom konstanta na sceni i prilično dobro stoji kao DJ i producent koji od svog premijernog albuma ‘Romantic Fiction’ (2018., Dischi Autunno izdanje Jennifer Cardini) stalno štanca nova izdanja za labele Bordello A Parigi, Throne Of Blood, Hoga Mord i puni klubove. Ima svoj label Ombra International, a nedavno je objavio i veliku kompilaciju ‘Next Wave Acid Punx’ u kojoj kroz 38 odabranih pjesama predstavlja gotovo 40 godina underground scene mračnog disca, EBM-a, new wave acida i srodnih žanrova.

 

Izdanje dostupno u varijantama 3 CD-a, 2 LP-a ili digitalno, otvara Z.M.R. slovenske Borghesie, na kompilaciji je i Demolition Group, ‘prvoborci’ šporkog disca Chinaski, Modular Project, Damon Jee, Zombies in Miami, Local Suicide, Tronik Youth itd.

Planirani hrvatski nastup (Šibenik, Tunel) tog newyorškog muzičara stacioniranog u Berlinu omela je (samo privremeno, nadamo se) korona, a kakva ga je muzika oblikovala, što je slušao u doba prvih izlazaka po Queensu i Brooklynu, gdje je kupovao ploče i pročitajte, uz obilje linkova na muziku, na stranicama KCWR.